Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyönyörű történet a tudatosságról

„Emlékszem, amikor Mahatma Gandhit bebörtönözték. Amikor végre szabadon engedték, megkérdezte: „Maradhatnék még egy hetet?”

Normális ez a fickó? – tanakodtak az őrök.

De ő megmagyarázta: „Nagyon nagy ez a börtön, rengetegen vannak itt, és épp egy speciális meditációs technikát tanítok az embereknek, de még egy hétre szükségem van, hogy befejezzem. Ha még egy hetet maradnék, befejezhetném ezeknek az embereknek a tanítását, amiért nagyon hálás lennék”.

A börtönfelügyelő így felelt: „Ha marad, négy rúpiát, azaz fél dollárt fogunk felszámolni a hétre, ha ezt nem vállalja, akkor jobb, ha megy, nincs többé szükségünk Magára.”

El tudjátok képzelni ezt a hatalmas tudatosságot? A tudatosságát nem sikerült börtönbe zárni” – Forrás: The Theachings of Yogi Bhajan

0 Tovább

Tudatosságunk útja és a Jóga

A jóga végső célja visszanyerni kapcsolódásunkat a világegyetem egységéhez, a Tiszta Tudathoz. A jóga filozófiája hét lépésben írja le ezt az utat.

0 Tovább

A jóga több mint fitnesz, de nem vallás

A jóga szó jelentése egység: a Test, a Lélek és a Szellem Egysége. Segítségével ráébredhetünk valódi Énünk céljaira, valódi Tudatosságunkra - visszatalálhatunk abba az Egységbe, amely valójában soha el sem veszett számunkra, de talán a mindennapi életünkben rég megfeledkeztünk róla. Mindez hatalmas energiákat szabadít fel bennünk, alapjaiban változtathatja meg életünket, egész világlátásunkat - és mintegy mellékhatásként testi egészséget, érzelmi elakadásaink feloldását, pozitív gondolkodásmódot és szeretetteli, teljesebb kapcsolatokat is eredményezhet..

0 Tovább

Miben különbözik a Kundalini Jóga más jógairányzatoktól?

Eredetileg csak egy jóga volt (ahogy Indiában mind a mai napig Jógáról beszélnek, nem különítik el hatha, bikram, vagy astanga jógára), majd ez tagolódott a nyugati világban mintegy 22 különböző rendszerre, attól függően, hogy az adott irányzatban a jóga teljes rendszerén belül hova helyeződött a hangsúly. A kundalini jógát szokás a "jógák királynőjének" vagy a "tudatosság jógájának" is nevezni.

0 Tovább

AMRIT Jógaközösség

blogavatar

Egy blog arról, hogy hogyan hat a jóga és a jógikus életvitel a testre, az elmére és a lélekre. Tapasztald meg a Kundalini Jóga gyógyító, stresszoldó, fiatalító erejét!

Utolsó kommentek