A jóga szó jelentése egység: a Test, a Lélek és a Szellem Egysége. Segítségével ráébredhetünk valódi Énünk céljaira, valódi Tudatosságunkra – visszatalálhatunk abba az Egységbe, amely valójában soha el sem veszett számunkra, de talán a mindennapi életünkben rég megfeledkeztünk róla. Mindez hatalmas energiákat szabadít fel bennünk, alapjaiban változtathatja meg életünket, egész világlátásunkat – és mintegy mellékhatásként testi egészséget, érzelmi elakadásaink feloldását, pozitív gondolkodásmódot és szeretetteli, teljesebb kapcsolatokat is eredményezhet..

A jóga nem vallás, és nem is csupán csendes fitnesz. Több ezer éves tapasztalatokon alapuló holisztikus rendszer, amely az ősi időkben a Mester - Tanítvány (Guru-Csela) szent kapcsolaton keresztül hagyományozódott. Egy tanítványnak esetenként évtizedekig kellett kitartását, a Mester iránti elkötelezettségét, és a jóga morális elveinek való megfelelését bizonyítania, hogy mélyebb betekintést nyerhessen a jóga gyakorlásába.

A kundalini jóga addig zárt, titkos, csak a szikhek számára hozzáférhető tanításait a hatvanas évek végén Jógi Bhadzsan hozta el a nyugati világba. Tanításai révén megküzdhetünk a mindennapi élet negatív testi, szellemi és pszichés hatásaival, és felemelkedhetünk Valódi Énünk magasabb rendű céljaihoz és iránymutatásához – hogy elhozhassuk világunkba azt a magasabb tudatosságot, amely felé Földünk halad.