...és rózsát terem. Talán ez az évnek a legtürelmetlenebb időszaka... amikor már karácsony óta a tavaszt várom, és február végén megint hó esik! Pedig tudom, hogy nem szabad siettetni a természetet, hiszen nagyon jól tudja, mit csinál! Az elvetett mag türelmesen várakozik a földben mire a fény-nedvesség és meleg hatására „felébred” és növekedésnek indul. A sárabarack is csak akkor és pont akkor pottyan le a fáról a nyár közepén, amikor a legérettebb és legfinomabb. A méhben növekvő magzat pedig fütyül rá, mikorra vésték a naptárba érkezését, akkor fog megszületni, amikor készen áll rá. A természet már csak ilyen...

Van Jógi Bhadzsannak egy nagyon szép tanítása, melyben a türelemről beszél. A címe „a türelem megtérül”. Ezt szeretném megosztani Veletek az alábbi magyar fordításban, és a bejegyzés végén lévő felvételen angol nyelven, Jógi Bhadzsan előadásában. A türelemről szól. Érdemes többször meghallgatni, ízlelgetni, mert több van benne, mint elsőre gondolnánk. Élni tanít.

"A Türelem megtérül. Várj. Hagyd, hogy Isten keze segíthessen Neked. Hagyd, hogy az, aki megteremtett Téged, megteremthessen minden megfelelő környezetet, körülményt, képességet és lehetőséget.

„Tu kaahay dolaytudh rakhaygaa sirjanhaar | jin paidayas tu kiyaa soee kardaa saar” (gurbani idézet) Óh, egyén, miért vagy ennyire aggódó? Az, aki megteremtett Téged, gondoskodik is Rólad. Az, aki megteremtette ezt a világot, annak minden bolygóját, az evilági képességeket és adottságokat a Földön, Ő az, aki Téged is teremtett. Várj, légy türelmes, támaszkodj Rá, és a legjobb dolgok hullanak a lábad elé.

Istenben lakozz. Istenben lakozz. Barátkozz meg a Lelkeddel. Istenben lakozz, barátkozz meg a Lelkeddel. A Teremtés minden adottsága és képessége, melyek legjobb érdekedet szolgálják, a lábad előtt hevernek. Millió dologra van szükséged, és e millió dolog eljön hozzád, ha stabil, megalapozott, kitartó és türelmes vagy. Emlékezz, a Teremtő figyel téged, és a Teremtő kész arra, hogy szolgáljon téged, te csupán...légy Magad.

Szóval kérlek, űzd el az árnyaidat, és hagyd abba a hiábavaló köröket. Szilárdíts meg Önmagad! Koncentrálj! Légy Önmagad. És béke, békés környezet, bőség talál rád örökre. Szat Nam.”