joda

Mit szólnál, ha egy varázsló, természetfeletti hatalommal bíró Mester azzal ajándékozna meg, hogy megszabadít eddigi életed összes karmájától? Elmosná, meg nem történtté tenné korábbi éveid tudatlanságból elkövetett cselekedeinek összes negatív hatását. Ettől a naptól kezdve minden, ami eddig akaratod ellenére a homályból irányította életed, eltűnik, és átadja helyét tudatod erejének. Mostantól megszűnnek a távoli gyerekkorból irányító zavaros motivációk, nincsenek régről befolyásoló negatív érzelmi minták. Csakis tudatosságod létezik, mindaz, amit eddigi Utadon magadról és a világról megtanultál. Minden, ami történik az életedben, mostantól tiszta lapra íródik, és Te döntöd el, mihez kezdesz vele.

Csak egy a baj. Senki sem segít senki döntéseidben. Nem mondja meg egyik mester sem, melyik a jó döntés, merre indulj, hogyan reagálj a téged ért helyzetekre. Csupán az eddigi tetteid következményei törlődtek el. A mechanizmusok, melyek ezeket létrehozták benned, maradtak - rád várnak, hogy átalakítsd őket. Csakis a régi események befolyásoló erejétől szabadultál meg, nem pedig attól a személyiségtől (saját magadtól) aki reagál, és ezáltal létrehozza ezeket a mintákat. Elmúlt életed most eltörölt lenyomatai olyan viselkedéseket alakítottak ki, melyek megváltoztatása egyedül a te hatásköröd. A varázsló ebben nem segít neked.

ureslap

Ezután is mindannyiszor, mikor erőszakosan viselkedsz, beszélsz vagy gondolkodsz, amikor magadnak szeretnél valamit ami nem a tiéd, amikor féltékenység ébred benned kollégád sikerei iránt, vagy rosszindulattal viseltesz haragosod iránt, cselekedeteid újra következményeket vonnak maguk után. Az Univerzum mindezzel segít téged, hogy fejlődj és tanulj. Most már ezt is tudod, mivel a Mester elmagyarázta neked.

Mit engedsz életed üres lapjaira írni? Mihez kezdesz újonnani tudásoddal és a felelőséggel, ami belőle fakad? Hogyan reagálsz, ha Édesapád, akinek soha sem voltál elég jó, kritizálja legújabb szakmai sikeredet? Mit mondasz Anyukádnak, aki megint nem hívta meg „hozzád nem illő” párodat a karácsonyi vacsorára? Mi van, ha a legközelebbi munkamegbeszélésen a főnököd már megint csak azért nem fogadja el a véleményed, mert „tőled még soha semmi értelmes javaslatot nam hallott”? Ha valaki levegőnek néz, nyilvánosan megaláz, nevetségessé tesz? Rálép a lábadra a villamoson, levetődik előtted az ülésre, becsapja az ajtót az orrod előtt, elhívja előled a liftet?

Hogyan cselekszel saját akaratodból?

Mihez kezdesz a szabadságoddal?