Stressz, kimerültség, szeretethiány, depresszió, félelmek – szerencsés, akit csak kevés kísért közülük. Van, aki cigarettával, van, aki alkohollal, és van, aki droggal lazít. Más evéssel próbál örömet szerezni magának, esetleg elektronikus kütyüi folyamatos nyomkodásával próbál átmenetileg kiszabadulni a valóságból. Megint más egy másik emberbe menekül. A gond ott van, amikor ezek a cselekedeteink szokássá, fügősséggé válnak, azaz hiába hatarázzuk el, hogy mától abbahagyjuk, az erőnk és kitartásunk csak néhány napig tart. Hiába határozzuk el, hogy mától a saját életünket éljük, a másik ember nélkül nem érezzük értelmét.

A kundalini jógán belül léteznek technikák, megoldások a függőségektől való megszabadulásra. Az USA-ban a hetvenes évektől léteztek leszoktató ashramok, amelyek sikereikre való tekintettel állami támogatást is kaptak. Ezekben az ashramokban napi több óra jóga, meditáció, speciális étkezés segítségével, valamint a közösség támogató erejének köszönhetően több ezer embernek sikerült megszabadulnia alkohol-, szerencsejáték-, étel- vagy pszichés erdetű függésétől, de kemény drogokról (heroin!) való lehozásban is szép eredményeket értek el. A két napos workshopunkon e technikába adunk betekintést. Részletes program >>

Program:

Március 2., Szombat 10-18 óráig

Kémiai függőségeink – Dohányzás, Alkohol, Marihuána, Cukor

Hogyan alakítják át az ideg- és a hormonrendszert ezek a szerek, hogyan változtatják meg a vér kémiai összetételét? Mi zajlik közben a lélekben? Miért olyan nehéz megszabadulni ezektől a rossz szokásoktól? Hogyan segít a jóga, hogy ne légy visszaeső? – Miközben végigjárjuk ezeket a kérdéseket, különböző légzéstechnikákat, jógagyakorlatokat, meditációkat végzünk, amelyek lökést adhatnak a leszokáshoz, a rossz szokásoktól való megszabaduláshoz.

Március 3., Vasárnap 10-16 óráig

Lelki függőségeink – Párkapcsolati függőség

Hogyan alakul ki, milyen traumák erősítik meg a függőségre való hajlamot? Melyek a függő személyiség ismérvei? Mi alapján láthatod, hogy a párodban vagy magadban erős a függőségi hajlam? Miért nem tud egy függő személyiség intim, meghitt kapcsolatot kialakítani? – Ezt a belső munkát is sok jógával, légzéssel, meditációval fogjuk megerősíteni.

A két nap külön-külön is látogatható.

Árak: szombat: 4500 Ft, vasárnap: 4000 Ft, szombat-vasárnap: 8000 Ft

Helyszín: Anahata Jógaközpont, VII. kerület Hernád utca 40., V. emelet 48., kapukód: 49 kulcs 1356

Információ, bejelentkezés: Berecz Ági bereczagi@yahoo.com, 30 943 5537, Szekér Szimonetta akaldhyan@gmail.com, 70 389 4219