Forradalmi kort élünk – a Föld és az emberiség együtt lép át a Halak asztrológiai korszakból a Vízöntő korba.

A letűnőben lévő Halak korát a hierarchia jellemezte, amelyben az emberek csakis közvetítőkön (vallások, tanítók, tudomány, média, oktatási rendszer) keresztül juthattak bármilyen tudáshoz. A Vízöntő korszakban, amelybe való átmenetünk évtizedek óta zajlik, azonban nem lesznek többé titkok, az információ és tudás mindenki számára hozzáférhetővé válik, a spirituális kiteljesedés mindenkinek elérhető lesz – közvetítők nélkül is.

Korunkban az információ végtelen terjedelemben áll rendelkezésünkre, minden összetett, bonyolult rendszerekbe ágyazódik - ezt kell megtanulnunk kezelni. A tudás megszerzéshez nem elegendő az intellektus, az érzelmeken, intuíción és ösztönökön keresztül való tanulás legalább annyira fontos.

Az információ ismerete önmagában nem elegendő ahhoz, hogy emberként megfelelően betöltsük ránk szabott szerepünket – bölcsességre is szükségünk van. A globális felelősségvállalás korába léptünk, amikor egyetlen tettünket sem lehet elszigetelten kezelni, mindennek hatása van a bolygó legtávolabbi pontján is – egy pillangó szárnycsapása Földünk egyik felén, tornádót okozhat a másik földtekén.

Korunk emberének fontos feladata az anyagi, és a szellemi világ integrálása, a befelé figyelés és fejlődés, aminek kifelé felelős és aktív magatartással kell párosulnia.

Jógi Bhadzsan az alábbi öt rövid szútrában adott útravalót a Vízöntő kor emberének:

1. Ismerd fel, hogy a másik ember Te vagy.


2. Minden akadályon keresztül vezet egy út.


3. Mikor Rád kerül a sor cselekedj, és megszűnik a nyomás.


4. Megértésedet az együttérzés vezesse, máskülönben félreérted a kort.


5. Vedd át a világegyetem rezgését – és az univerzum megtisztítja előtted az utat.