A gyakorlások másfél-két óra hosszúak. Ráhangolódásként együtt zengetjük azt a mantrát, amivel a világon mindenütt egy kundalini jógaóra elkezdődik: ONG NAMO GURU DEV NAMO – „Tisztelet a Mindenségnek, tisztelet a bennem Lévő Tanítónak”.

Majd a gerinc bemelegítésével kezdünk, ami után egy krija következik – a kundalini jógában több ezer tudatosan, egy bizonyos céllal és hatás elérése érdekében összeállított krija létezik, melyek dinamikus testhelyzeteket (ászana), légzőgyakorlatokat (pranayáma) és testzárakat (bandha) tartalmaznak. A gyakorlatokat összpontosítással, folyamatos testtudatossággal végezzük, általában mantra zenék kíséretében.

A test az ezt követő pihenéssel rögzíti a krija hatásait, a mély relaxációban kezdődnek el a gyógyító folyamatok.

Az óra második felében közös meditációt végzünk, melynek célja az állandó mozgásban lévő gondolatok lecsendesítése, a mögöttük létező állandó, megfigyelő elme felébresztése, erősítése.

Jógi Bhadzsan szerint az egyén tudatosságától az Egyetemes Tudatosságig az út a csoport-tudaton keresztül vezet. Ezért olyan fontos a rendszeres közös gyakorlás, a közösség (Szangat) ereje.