Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meditáció - út a belső béke felé

Új tematikus sorozat, mely 6 héten át a meditációra fókuszál, finom mozgással, elmélyült figyelemmel.  Április 11.-étől minden csütörtökön 19.00 órától kb 20.30-ig a Tátra utca 26-ban. A meditációs gyakorlat előtt lassú, óvatos kriyákat, mozgásokat végzünk, melyek akár kismamák által is végezhetőek.
Tanár: Sat Avtar Kaur - Berecz Ági
0 Tovább

Kundalini Jóga elvonulások a Természetben

Közös Kundalini jóga gyakorlásra, elvonulásra hívunk Titeket a Természetbe ezen a nyáron két alkalommal is, elcsendesedésre, feltöltődésre, stressz mentesítésre, méregtelenítésre. Az elvonulásokat Akal Dhyan Kaur (Szekér Szimonetta) és Sat Avtar Kaur (Berecz Ági) tartják. Az alábbi írás hátteret ad ahhoz, miért gyakoroljunk a Természetben.

Miért GYAKOROLJUNK A TERMÉSZETBEN!?

Anahata, a Zöld Erő

A kundalini jógában sok gyakorlat koncentrál szívünkre. Szívünk az égi és földi természetünk közötti híd, lényünk magja, földi életünk középpontja. Amikor ezt az erőközpontot fejlesztjük, képessé válunk kiszabadulni az elkülönült én látszatából, megnyílni az ÉN-ből a MI felé. Kapcsolatba kerülünk azzal az erővel, mely a világegyetemet létrehozta és mozgásban tartja: a Szeretettel. Akik előtt megjelenik ez a mellkasunk közepén pulzáló, fénylő energia kerék, sokszor zöld színű fényben látják tündökölni. A zöld a bolygónkat borító növénytakaró színe, a Zöldben, kint a természetben teremtődtek meg a legjobb feltételek arra, hogy szívünket megnyithassuk, gyógyíthassuk. Tölts minél több időt kint, figyeld meg a bimbózó növényeket, nyílj meg a körülötted megnyíló életnek!

0 Tovább

A türelem megtérül...

...és rózsát terem. Talán ez az évnek a legtürelmetlenebb időszaka... amikor már karácsony óta a tavaszt várom, és február végén megint hó esik! Pedig tudom, hogy nem szabad siettetni a természetet, hiszen nagyon jól tudja, mit csinál! Az elvetett mag türelmesen várakozik a földben mire a fény-nedvesség és meleg hatására "felébred" és növekedésnek indul. A sárabarack is csak akkor és pont akkor pottyan le a fáról a nyár közepén, amikor a legérettebb és legfinomabb. A méhben növekvő magzat pedig fütyül rá, mikorra vésték a naptárba érkezését, akkor fog megszületni, amikor készen áll rá. A természet már csak ilyen...

Van Jógi Bhadzsannak egy nagyon szép tanítása, melyben a türelemről beszél. A címe "a türelem megtérül". Ezt szeretném megosztani Veletek az alábbi magyar fordításban, és a bejegyzés végén lévő felvételen angol nyelven, Jógi Bhadzsan előadásában. A türelemről szól. Érdemes többször meghallgatni, ízlelgetni, mert több van benne, mint elsőre gondolnánk. Élni tanít.

2 Tovább

Március 2-3: Szabadulj meg a függőségeidtől!

Stressz, kimerültség, szeretethiány, depresszió, félelmek - szerencsés, akit csak kevés kísért közülük. Van, aki cigarettával, van, aki alkohollal, és van, aki droggal lazít. Más evéssel próbál örömet szerezni magának, esetleg elektronikus kütyüi folyamatos nyomkodásával próbál átmenetileg kiszabadulni a valóságból. Megint más egy másik emberbe menekül. A gond ott van, amikor ezek a cselekedeteink szokássá, fügősséggé válnak, azaz hiába hatarázzuk el, hogy mától abbahagyjuk, az erőnk és kitartásunk csak néhány napig tart. Hiába határozzuk el, hogy mától a saját életünket éljük, a másik ember nélkül nem érezzük értelmét.

A kundalini jógán belül léteznek technikák, megoldások a függőségektől való megszabadulásra. Az USA-ban a hetvenes évektől léteztek leszoktató ashramok, amelyek sikereikre való tekintettel állami támogatást is kaptak. Ezekben az ashramokban napi több óra jóga, meditáció, speciális étkezés segítségével, valamint a közösség támogató erejének köszönhetően több ezer embernek sikerült megszabadulnia alkohol-, szerencsejáték-, étel- vagy pszichés erdetű függésétől, de kemény drogokról (heroin!) való lehozásban is szép eredményeket értek el. A két napos workshopunkon e technikába adunk betekintést. Részletes program >>

0 Tovább

A szabad akaratról

joda

Mit szólnál, ha egy varázsló, természetfeletti hatalommal bíró Mester azzal ajándékozna meg, hogy megszabadít eddigi életed összes karmájától? Elmosná, meg nem történtté tenné korábbi éveid tudatlanságból elkövetett cselekedeinek összes negatív hatását. Ettől a naptól kezdve minden, ami eddig akaratod ellenére a homályból irányította életed, eltűnik, és átadja helyét tudatod erejének. Mostantól megszűnnek a távoli gyerekkorból irányító zavaros motivációk, nincsenek régről befolyásoló negatív érzelmi minták. Csakis tudatosságod létezik, mindaz, amit eddigi Utadon magadról és a világról megtanultál. Minden, ami történik az életedben, mostantól tiszta lapra íródik, és Te döntöd el, mihez kezdesz vele.

0 Tovább

A meditáció erejéről

A jóga a sanskrit "yoke" szóból származik, mely Egységet jelent, a gyakorló egyéni tudatának az univerzális, egységes Tudattal való egységére utal. Patandzsali több ezer éves jógikus rendszerének hetedik ága, a meditáció, a Tudat egységét szolgálja. A fizikai- és légzőgakorlatokkal, ászanákkal és pranayámákkal megerősített fizikai és pránikus testünk segítenek abban, hogy képesek legyünk érzékeinket tudatunk által irányítva befelé fordítani. Ekkor kezdődik az Elme "edzése". A koncentráció elsajátítása lehetővé teszi tudatunk egyfókuszúvá válását. A meditációban a meditáló hagyja az állandóan áramló gondolati mintákat és érzelmeket lecsendesedni azáltal, hogy nem rájuk, hanem a mögöttük létező állandó tudatra összpontosít.

Várandós nő

0 Tovább

Tanya Jóga – egy órányira a belvárostól

A nyári időszakban kéthetente hétvégi agytekervény-kisimítós közösségi gyakorlásokra hívunk Titeket a nyugalom szigetére, a Gödöllő melletti Berecz Tanyára! Csak egy óra kijönni a belvárosból busszal - és máris magad mögött hagyod a városi fülledt meleget, zajt és kipufogógázt...

0 Tovább

A boldogság benned van! – Workshop


„Amíg nem ismered magad, nem leszel boldog. A boldogság benned van. Hogy mekkora boldogság búvik meg benned, függ a nyitottságodtól, hogy mennyire vagy pozitív beállítottságú, és attól, hogy mennyire vagy jó ember. Az élet első számú törvénye a rugalmasság. A hétköznapokban ez az együttérzést jelenti” - Jógi Bhadzsan.

A nyári szünet előtti utolsó fél napos műhely középpontjában a szív csakra áll. Témánk a boldogság, az e felé vezető út, és azok az elakadások, amelyek miatt nehéz egyről a kettőre jutni. Felszabadító, felemelő, léleksimogató öröm-workshopot tervezünk, sok jógával és meditációval.

Helyszín: VII. kerület, Hernád utca 40.
Időpont: Június 10., 10-15.30-ig
Ára: 3500 Ft

Bejelentkezés: Berecz Ági (Sat Avtar Kaur) bereczagi@yahoo.com; vagy Szekér Szimonetta (Akal Dhyan Kaur) akaldhyan@gmail.com

Szeretettel várunk!

0 Tovább

ONG SO HUNG – a szeretetkapcsolat mantrája

A belgyógyász végzettségű Siri Atma Singh Kalsa nyolc évig volt Jógi Bhadzsan magán orvosa. A gyógyítás mellett a vallások érdeklik, és nagyon tetszik a vallási igazságokkal kapcsolatos hüvelykujj szabálya. E szerint ha három vagy több vallásban is megtalálható ugyanaz a gondolat, az nagy valószínűleg igaz. Ha két vallásban merül fel egy gondolat, azt már mindenképpen érdemes megfontolni. Ha pedig egy gondolat csak egy vallásban található meg, bár meg van a lehetősége, hogy univerzális igazság, de nagy valószínűséggel inkább egy adott kultúrára jellemző hit.

Sajnos Siri Atma Singh-gel ellentétben nekem összehasonlító vallástörténetből sincs diplomám, és hogy bármiféle tudásom lenne egy vallásról, azt is csak kettővel kapcsolatban merném kijelenteni: teljesen hullámzóan, hol épp a keresztény tanításokban ásom magam kicsit mélyebbre, hol a szikh vallásról próbálok minél több infót begyűjteni. És e hullámzás legszebb pillanatai, amikor a két vallás összeér, amikor rácsodálkozom valami hasonlóságra.

0 Tovább

Gyönyörű történet a tudatosságról

„Emlékszem, amikor Mahatma Gandhit bebörtönözték. Amikor végre szabadon engedték, megkérdezte: „Maradhatnék még egy hetet?”

Normális ez a fickó? – tanakodtak az őrök.

De ő megmagyarázta: „Nagyon nagy ez a börtön, rengetegen vannak itt, és épp egy speciális meditációs technikát tanítok az embereknek, de még egy hétre szükségem van, hogy befejezzem. Ha még egy hetet maradnék, befejezhetném ezeknek az embereknek a tanítását, amiért nagyon hálás lennék”.

A börtönfelügyelő így felelt: „Ha marad, négy rúpiát, azaz fél dollárt fogunk felszámolni a hétre, ha ezt nem vállalja, akkor jobb, ha megy, nincs többé szükségünk Magára.”

El tudjátok képzelni ezt a hatalmas tudatosságot? A tudatosságát nem sikerült börtönbe zárni” – Forrás: The Theachings of Yogi Bhajan

0 Tovább
«
123

AMRIT Jógaközösség

blogavatar

Egy blog arról, hogy hogyan hat a jóga és a jógikus életvitel a testre, az elmére és a lélekre. Tapasztald meg a Kundalini Jóga gyógyító, stresszoldó, fiatalító erejét!

Utolsó kommentek