Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit kell hozni a jógaórára?

0 Tovább

Mestereink és tanáraink

Jógi Bhadzsan

"Nem az élet maga számít, hanem a bátorság, amivel megéled"

Jógi Bhadzsan 1929-ben született Indiában (a mai Pakisztán területén), Harbhajan Singh Puri néven. Igen korán, 16 éves korában avatta tanára, Sant Hazara Singh a kundalini jóga mesterévé, 8 évnyi tanulás és szolgálat után. Ifjúkorában kitűnő atléta volt, diplomáját közgazdaságtanból szerezte a Pundzsabi Egyetemen. Majd az indiai hadseregben és az adó- és vámhivatalnál dolgozott, egészen 1969-ig, amikor küldetése Kanadába, majd az Egyesült Államokba szólította.

0 Tovább

A jóga több mint fitnesz, de nem vallás

A jóga szó jelentése egység: a Test, a Lélek és a Szellem Egysége. Segítségével ráébredhetünk valódi Énünk céljaira, valódi Tudatosságunkra - visszatalálhatunk abba az Egységbe, amely valójában soha el sem veszett számunkra, de talán a mindennapi életünkben rég megfeledkeztünk róla. Mindez hatalmas energiákat szabadít fel bennünk, alapjaiban változtathatja meg életünket, egész világlátásunkat - és mintegy mellékhatásként testi egészséget, érzelmi elakadásaink feloldását, pozitív gondolkodásmódot és szeretetteli, teljesebb kapcsolatokat is eredményezhet..

0 Tovább

Miben különbözik a Kundalini Jóga más jógairányzatoktól?

Eredetileg csak egy jóga volt (ahogy Indiában mind a mai napig Jógáról beszélnek, nem különítik el hatha, bikram, vagy astanga jógára), majd ez tagolódott a nyugati világban mintegy 22 különböző rendszerre, attól függően, hogy az adott irányzatban a jóga teljes rendszerén belül hova helyeződött a hangsúly. A kundalini jógát szokás a "jógák királynőjének" vagy a "tudatosság jógájának" is nevezni.

0 Tovább
123
»

AMRIT Jógaközösség

blogavatar

Egy blog arról, hogy hogyan hat a jóga és a jógikus életvitel a testre, az elmére és a lélekre. Tapasztald meg a Kundalini Jóga gyógyító, stresszoldó, fiatalító erejét!

Utolsó kommentek